U bent hier

Het Channel Team Wassenaar gaat in 2018 weer een nieuwe uitdaging aan

Eind Augustus 2018 gaat het Channel Team Wassenaar met een 8-tal zwemmers in estafette van Den Helder naar Hoek van Holland zwemmen. Langs de kust! Een idee dat al een aantal jaren op de plank lag is er eindelijk deze winter van af gekomen.Het traject van vergunningen aanvragen, boot regelen, idee uitwerken en niet te vergeten veel trainen is ingegaan.

De verwachting is dat de volledige afstand van ca 120 km in 40-50 uur afgelegd kan worden.Of we inderdaad van Den Helder naar Hoek van Holland zwemmen of vice versa is nog niet besloten. Om de 6 uur wisselt de stromingsrichting namelijk en we zijn er nog niet uit wat voor ons nu het “makkelijkste” zal zijn. Hoe dan ook, in de nacht in het donker zwemmen met af en toe een verdwaalde zeehond of kwal is ons niet vreemd. Wel moet het een aantal dagen achtereen redelijk weer zijn vanwege de golfslag en de ligging van de boot.

De definitieve datum wordt dus pas op het laatste moment bepaald. Veiligheid voorop!Het zwemteam is ook nog niet definitief. Een aantal vaste kernleden van het Channel team zijn uiteraard geinteresseerd maar we staan ook open voor andere zwemmers.We zwemmen zoals gebruikelijk ieder telkens een uur waarbij de gemiddelde zwemafstand gemiddeld rond de 3,0 km zal liggen.

lees meer @ CTW